home

recordings

contact

agenda

cv

Gertjan Adema
klassiek gitaar, improvisatie & performances

logo_gertjan_adema_gitaar

droomkaravaan

foto:

De droomkaravaan


Christina Millet: vertelling
Gertjan Adema: gitaar

Een inspirerend en spetterend sprookje uit 1001 Nacht over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden, als je erin gelooft.

Demo van De droomkaravaan via YouTube:

youtubeDe arme schoenlapper Maroef slaat op de vlucht voor zijn gemene vrouw. Hij vraagt om hulp en deze wordt hem op verbluffende wijze gegeven. Daardoor belandt hij in een vreemd land, waar de armen altijd arm zijn en de rijken altijd rijk. Maar wat gebeurt er als je straatarm bent en je toch gaat gedragen als een rijke, gulle koopman? Maroef probeert het, en er ontketent zich een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn wildste dromen overtreffen. Hij trouwt zelfs met de prinses! Maar het avontuur gaat verder ... , kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen en een magische sfeer, geheel in de uitbundige 1001-Nacht stijl!

Christina Millet is door het Midden- en Verre Oosten langs de oude Zijderoutes getrokken. Zij heeft een breed repertoire aan Arabische, Perzische en Japanse verhalen. Met weinig middelen en attributen weet zij de luisteraars mee te nemen op reis door de wereld van de verbeelding. “Het is alsof ik in de bioscoop was” is dan ook een typische reactie van veel kinderen.
Verder leidt zij het kleinschalige Nasrudin Verteltheater en het Vertelcafé in Deventer.

Gertjan Adema speelt klassiek gitaar en laat je laat je luisteren naar muziek die varieert van Perzische improvisaties tot stevige rockmuziek, om nog meer spanning en betovering in het verhaal te brengen.

© 2014 Gertjan Adema. All Rights Reserved