home

recordings

contact

agenda

cv

Gertjan Adema
klassiek gitaar, improvisatie & performances

logo_gertjan_adema_gitaar

cv

foto: Ineke Vernimmen

CV

Gertjan Adema treedt internationaal op met zijn vooruitstrevende festival-voorstellingen en performances. Hij werkt multidisciplinair met live muziek, soundscape, dans en installaties.

Met crowdfunding heeft hij de reuzenbromtollen van de componist Peter Schat (1935-2003) gerenoveerd. Samen met dans, live-muziek en soundscape gebruikt hij de tollen in performances en installaties voor festivals.

Hij heeft een duo met arabische korthalsluit (ud) en gitaar. Dit duo gebruikt improvisatie en gecomponeerde muziek met een grote verscheidenheid aan achtergronden en stijlen.

Ook speelt hij solo concerten klassieke gitaarmuziek, met muziek uit Spanje en Latijns Amerika, Arabisch geÔnspireerde muziek, ballades uit PerziŽ en raga's uit India. Een aantal van zijn werken verwerkt hij in video presentaties.

Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente heeft Gertjan gestudeerd aan het Conservatorium te Zwolle bij Jacob Vlijm en heeft o.a. masterclasses gevolgd bij Odair Assad, Michael Troster en Carlo Marchioni.

© 2018 Gertjan Adema. All Rights Reserved