home

recordings

contact

agenda

cv

Gertjan Adema
klassiek gitaar, improvisatie & performances

logo_gertjan_adema_gitaar

anne broeksma

foto: Nadine Ancher

Ballade van de kamerplant

Anne Broeksma: gedichten en vertelling
Gertjan Adema: gitaar

PoŽzie & gitaar door Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poŽzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poŽzie van improvisaties vol verbeelding en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Als een ballade een muziekstuk is met een verhalend karakter, is een gedicht een verhaal met een muzikaal karakter. Wanneer je dit samenvoegt krijg je de Ballade van de kamerplant.

Interview met Anne Broeksma in de Trouw van 10-23-2014:

trouw logoAnne Broeksma debuteerde in september 2014 met de bundel Regen kosmos kamerplant bij uitgeverij Atlas Contact, waarvoor ze het C.C.S. Crone stipendium ontving. Zij publiceerde in vele literaire tijdschriften, schreef gedichten bij de actualiteit voor Radio 1 en trad bijvoorbeeld op bij Festival Mooie Woorden en Lowlands.

Gertjan Adema laat als klassiek gitarist de diversiteit horen van muziek uit alle delen van de wereld. Van meeslepende muziek uit Latijns Amerika tot Perzische ballades en raga’s uit India. Hij treedt regelmatig op met zijn muziek. Soms solo, maar meestal samen met vertellers, andere muzikanten, dansers of lichtgevende reuzentollen. Vorig jaar kwam zijn eigen cd uit: Bloem van tarwe.

anne broeksma

foto: Nadine Ancher

© 2014 Gertjan Adema. All Rights Reserved